Velkommen til min kunstblogg!

Hyggelig å se deg her på min blogg. Dette er min første kunstbloggpost og jeg har lyst til å fortelle litt om min inspirasjonskilde for mine kunstbilder. Jeg er nemlig oppvokst i Nord-Norge og med utsikt mot havet. Min hjemplass var en liten bygd, ikke langt fra Lofoten som heter Gausvik og ligger på Norges største øy, nemlig Hinnøya. 

Naturen i Nord-Norge

I Nord-Norge er det mye vær:) og dette har fascinert meg under hele oppveksten. Til tider var det skummelt med stormene som raste over havet. Og den deilige følelsen av å sitte varmt og godt i sofaen å titte ut av vinduet og se på uværet der ute. Alle værtyper har fascinert meg og spesielt havet. Når horisonten endrer seg og det bryter opp til storm eller motsatt, når stormen gir seg og solen kommer sigende bak skyene.

Havet som inspirasjonskilde

Jeg har vært på utallige fisketurer og dratt opp torsk, sei og alskens fiskesorter. Det å gå i fjærsteinene å plukke skjell og steiner var hverdagen som liten jente, så det er her min inspirasjonskilde kommer fra. Naturen og spesielt havet. 

Mine malerier har gått fra abstrakte bilder til mer naturalistiske, og det er litt motsatt av det som er vanlig for kunstnere. De fleste starter naturalistisk for så å gå til det abstrakte. Uansett, så gikk jeg fra det abstrakt til horisonter med himmel hav, så til havet og den siste tiden gjerne med å se gjennom bølgene ned til havbunnen. 

I dag er havet og alle dyreartene i fare på grunn av forsøpling av blant annet plast. Siden 1970 har én tredel av livet i havet forsvunnet. Det er ikke for sent å snu utviklingen, men da må vi handle nå.

Ønsker du også å bli havfadder slik som vi? Sjekk her.

Dette gjør WWF:

WWF kjemper for å bevare leveområder både i havet og på land, for å gi deg, våre barn, naturen og verdens ville dyr en bærekraftig framtid. De jobber for å: 

  • Ansvarliggjøre bedrifter, myndigheter og forbrukere slik at det blir slutt på at plast havner i naturen.
  • Forbedre avfallshåndtering, særlig i utviklingsland der dette ofte er mangelfullt.
  • En global rettslig bindende avtale mot plastsøppel i havet.
  • Skape en bærekraftig fiskeindustri. Her hjemme arbeider vi blant annet for gjenoppbyggingsplaner for truede arter som hummer og kysttorsk.
  • Stanse dagens naturødeleggelser og bremse klimaendringene.
  • Arbeide for en ny global naturavtale i 2021, som skal bidra til å stoppe tapet av verdens natur.
Dette kan DU gjøre
 • Bruk stemmeretten din for havet. Politikerne har makt til å gjøre noe med utfordringene havet står overfor – om velgerne ber dem om å gjøre det.
 • Bli «plastsmart» – det vil si å ikke forbruke mer plast enn du trenger, kutte unødvendig engangsplast og alltid sørge for at avfallet ditt havner i riktig søppeldunk når du er ferdig med det
 • Skal du ha sjømat på menyen, kan du enkelt se til WWFs Sjømatguide for råd om hva som er greit å spise og hva du bør styre unna.
 • Spis opp maten din! Å redusere matsvinn, enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaker, er bra for både klima, naturen og lommeboken.
 • Bli havfadder, og støtt WWFs kamp for havet!

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres