OM RUBACH

Cecilie Rubach (f:1972) er utdannet grafisk designer og selvlært maler. Hun er født i Harstad og oppvokst 3 mil utenfor i en liten bygd med navnet Gausvik (mot Lofoten). Hun flyttet ned til Oslo som 17-åring for å bli grafisk designer. Og har siden jobbet som dette. 

Cecilie forteller selv: 

Da jeg vokste opp hadde jeg en bestemor som alltid satt å malte. Hun er nok en stor grunn til at jeg har dette behovet for å skape. Dessverre gikk hun bort vinteren 2020, men vi har henne godt bevart i minnet. 

Å skape er en trang som kan komme å gå. Slik har det vært for meg opp igjennom, men nå har jeg kommet mer inn i en rytme hvor jeg ønsker å fortsette med malerier der hvor jeg ellers ville lagt det på hyllen og tatt en pause. Jeg startet med å male helt abstrakte bilder og i 2010 åpnet jeg et lite kunstgalleri på Golia Velhus hvor jeg solgte kunsten min i noen år. Så kom tidsklemma og jeg la dette ned og valgt å ha utstillinger andre plasser. 

Utstilling fra Albin Art, Briskeby i november 2015. 

Som du ser har stilen endret seg betraktelig.

Jeg har valgt å gå mer inn i det naturalistiske, med elementet vann som tematikk. 

GRUNNEN TIL TEMA VANN? 

Det er utfordrende å skulle male vann, vann kan være gjennomsiktig og også se ut som om det inneholder all verdens farger. Det å kunne fange opp overflater som speiler seg i solen, glitteret og bevegelsene i bølgene er noe som virkelig begeistrer meg. Det å kunne se igjennom vann ned mot bunnen av sjøen er noe jeg har brukt mye tid på. 

Alle mine bilder er malt fra fantasien, så jeg har brukt mye tid på å studere havet. 

Vi som mennesker har en plikt til å ta vare på naturen og ikke minst havet. Det er mye plast i havet og dette er noe jeg ønsker å sette fokus på. Derfor gir jeg en viss andel for hvert maleri til WWF og er blitt havfadder. 

Visste du at:

Forsøplingen av havet påvirker alle dyr og leveområder i havet. Hvert eneste minutt havner 15 tonn med ny plast i havet, og mengden bare øker! Innen 2050 kan mengden plast i havet være større enn mengden fisk. En tankevekker. 

Så ved å kjøpe min kunst støtter du også WWF. 

NYE MALERIER

Jeg vil publisere kunst med jevne mellomrom så ønsker du å være først ute, meld deg på mitt nyhetsbrev - så går du ikke glipp av lanseringer. Eller du kan følge meg på sosiale medier. 

JA, JEG BLI MED PÅ NYHETSBREVET